Activiteiten informatie

Activiteiten in kader 75 jaar bevrijding in Winterswijk

Op 31 maart is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor de Winterswijkers. Deze bevrijding zal net als in andere Achterhoekse gemeenten, die in dezelfde tijd werden bevrijd, volgend jaar worden gevierd. De zeven gemeenten van de Regio Achterhoek trekken samen op bij de bevrijdingsactiviteiten. Er komen regionale activiteiten, maar er is ook ruimte voor lokale activiteiten. RTV Slingeland zal hier uiteraard aandacht aan besteden. Er worden TV specials opgenomen en uitgezonden.

 

Lokale Omroep RTV Slingeland houdt Open Dagen

Onder het motto Zien en gezien worden houdt de Lokale Omroep RTV Slingeland in Winterswijk Open Dagen tijdens het Pinksterweekend. (De indeling van de Open Dagen worden zsm bekend gemaakt. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen in de radio studio’s en tv studio van de omroep aan de Misterweg 9 te Winterswijk.

Altijd al eens willen kijken hoe ze bij RTV Slingeland hun radio- en televisieprogramma’s maken? Dan moet je echt langskomen op de Open Dagen. Maak zelf je nieuwsberichten en hoor ze op de radio terug en kom het presenteren eens proberen. Misschien krijg je de smaak wel te pakken en besluit je na de Open Dagen zelf bij de lokale omroep aan de slag te gaan.

Ook bij de televisieafdeling kun je een kijkje nemen. Hoe werken ze er met het camerateam, waar halen ze het nieuws vandaan en je kunt zelf een filmpje opnemen en samen met de mensen van de montage er iets moois van maken.

Koningsdag 2020

Tradities zijn er om in ere te houden, zo ook tijdens Koningsdag. De dag begint met ’s morgens met het Paardenspektakel op de Scholtenbrug. Op de andere locaties worden de kinderspelen rondom het oude gemeentehuis gehouden en de kindervrijmarkt. Dit jaar staat er een tent aan de zuidzijde op de markt waar het kinderbal en het Koningsdagconcert wordt gehouden en is er volop muziek inde tent aan de Noordzijde. De kermis kun je in het centrum bezoeken en ’s middags vinden uiteraard de Kinderspelen plaats.

RTV Slingeland zal via radio en TV hier uitgebreid aandacht aan besteden door middel van live registratie en opnames o.a van:

Vrijdag 28 augustus 2020 Bloemencorso 10.00 uur en ’s avonds Prijsuitreiking bloemencorso

Zaterdag 29 augustus 2020 Bloemencorso 10.00 uur, aansluitend bezichtiging corsowagens Tricot

Zondag 30 augustus 2020 Bezichtiging corsowagens Tricot

 

Intocht Sinterklaas 

Sinterklaas komt weer met zijn pieten naar Winterswijk. Om 13.40 uur komt hij op station Winterswijk Centraal aan met de trein. Zijn trouwe vriend Amerigo staat hier op hem te wachten. Te paard wandelt Sinterklaas met zijn pieten naar het oude Raadhuis. Hier zorgen DJ Piet en de danspieten al voor een heel goede sfeer.

Rond 14.15 uur zal vanaf het balkon op het Raadhuis. In het Raadhuis bevind zich ook de slaapkamer van Sinterklaas. Na deze feestelijkheid vertrek Sinterklaas met zijn pieten voor een ronde door het winkelcentrum van Winterswijk. RTV Slingeland zal TV opnames maken.