WINTERSWIJK – Op 9 mei, Hemelvaartsdag, zal er net als voorgaande jaren weer een nederlandstalig evenement plaatsvinden op het Scholtenbrugpark te Winterswijk. Dit jaar zal dit gebeuren onder de naam ‘Hollandse Hits Festival’ met headliners als Marco Schuitmaker en John West.

De organisatie is dit jaar in handen van Stichting VuurFestival, welke ook in voorgaande jaren het gelijknamige evenement heeft georganiseerd. Organisator Roy Heesen vertelt: “Dit jaar nemen we eenmalig de organisatie over van de organisatie achter Heel Winterswijk zingt Hollands, omdat zij er niet aan toe kwamen dit jaar. Ik vind het erg belangrijk dat er wat gebeurd in het dorp, vandaar dat ik besloten heb om de organisatie dit jaar op ons te nemen”. Onder de noemer ‘Hollandse Hits Festival’, met een grote knipoog naar de feesten op de markt onder een gelijke naam, zal stichting vuurfestival het evenement dit jaar organiseren met headliners als Marco Schuitmaker (bekent van Engelbewaarder), John West en Henk Dissel. Heesen: “Het evenement zal op een gelijke voet georganiseerd worden als afgelopen jaren het geval was, alleen uiteraard wel met onze eigen aanvullingen waar wij dit nodig vinden. Zo sluit de Gladjakkers dit jaar af, dat is toch wat meer de nederlandstalige feest kant op”.

Het is een eenmalige editie georganiseerd door stichting VuurFestival, dus mis deze zeker niet. Het evenement is tijdens Hemelvaart toegankelijk van 16:00 tot 24:00 uur. Het is een familie evenement, dus alle leeftijden zijn welkom. Tickets en meer info is te vinden op www.vuurfestival.nl of hollandsehitswinterswijk.eventgoose.com.