Foto: Bestuurder Hans Poortier (linksonder op de foto) is ook gevraagd de nieuwe kleding te showen

 

Het zangkoor ‘Zo gek nog niet’ was één van de zes prijswinnaars van het Univé Oost Fonds 2019. Dit koor van zorgorganisatie Sius (voorheen De Lichtenvoorde) ontving een cheque van 7.000 euro voor nieuwe kleding voor haar leden en het aanschaffen van een gemakkelijk te vervoeren geluidsinstallatie. Door de coronacrisis ging er veel tijd overheen om dit te kunnen realiseren. Maar het is dan eindelijk zover: de kleding en apparatuur is er! Ondersteuning projecten

Het Univé Oost Fonds ondersteunt sinds 2011 projecten en goede doelen met een maatschappelijke uitstraling. Er is in 2019 een geldbedrag beschikbaar gesteld voor lokale projecten die in 2020 plaatsvinden. De aanvraag voor de donatie is ingediend bij Univé door een oud-medewerker van zorgorganisatie Sius.

 

Kleding uitgezocht

“Fantastisch nieuws!”, zei vrijwilligster Nel Flipse van koor ‘Zo gek nog niet’ aan Perron 8 toen ze hoorde dat het koor één van de prijswinnaars was. Perron 8 verzorgt vrijetijdsactiviteiten voor cliënten van Sius. Rob, de man van Nel, is de oud-medewerker van Sius die destijds de aanvraag heeft gedaan bij Univé Oost. In 2020 gingen vrijwilligster Nel en coördinator van Perron 8 Margriet enthousiast aan de slag met het uitzoeken van kleding.

 

Optreden in nieuwe kleding Helaas heeft het koor een lange tijd geen kooravonden gehad door de coronapandemie. In oktober 2021 kon het koor weer een paar keer bij elkaar komen om te zingen en de nieuwe kleding te passen. De leden en vrijwilligers staan te trappelen om weer te kunnen optreden en in de nieuwe kleding te zingen. Dankzij de bijdrage van Univé Oost is er nu uniforme kleding voor alle deelnemers en vrijwilligers van het koor. Vol trots mocht een kleine delegatie de kleding alvast showen. Zij vroegen bestuurder van Sius, Hans Poortier, ook de nieuwe kleding aan te trekken. Hans Poortier: “Het is mooi om te zien hoe blij iedereen is met de kleding. We zijn Univé Oost erg dankbaar.”

Iedereen is welkom bij het koor

Koor ‘Zo gek nog niet’ is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Zij oefenen normaal gesproken om de week in Lichtenvoorde onder begeleiding van vrijwilligers en treden regelmatig op. Het is een hechte club waar iedereen zichzelf kan zijn. Nieuwe leden en vrijwilligers worden altijd hartelijk ontvangen. Koorleden kunnen zelf aangeven welke liedjes ze mooi vinden en graag willen zingen. Het repertoire is heel divers.