Het Cultuurfonds Gelderland heeft 5000 euro ter beschikking gesteld voor de verplaatsing van de vlasoven, die nu nog naast de Korenspieker in Huppel staat. De nieuwe locatie ligt in ’t Woold op het landgoed Te Veene. Daar stond de oven oorspronkelijk.

De vlasoven was eigendom van de G.A. van de Lugtstichting, maar is eind vorig jaar al overgedragen aan de familie van ’t Westende-Meeder-Sikkink, eigenaar van het landgoed Te Veene. De verplaatsing is een initiatief van de Historische Kring Kotten. Inmiddels is de stichting Vlasoven te Veene opgericht om de oven te onderhouden en er activiteiten rondom te organiseren..

Bij de vlasoven komt een educatieve ruimte, waar het hele proces van vlas tot linnen is te volgen. De subsidie is mede bedoeld voor een educatieproject rondom de Vlasoven.

Het Cultuurfonds heeft aan meer activiteiten in Winterswijk een subsidie toegekend. Zo krijgt Cultuurcentrum Boogie Woogie  4000 euro voor het educatieproject BeJart met als titel Gelderse cultuur, samen doen! Ook is er 2500 euro subsidie voor het Oost-Gelders Jeugdorkest voor het concert Thuus Komm’n.