Foto: Er werd fanatiek gerend op de loopband in het GKC. Foto PR Archeus

WINTERSWIJK – Zeker honderd leerlingen van het Gerrit Komrij College hebben zich de benen uit het lijf gelopen tijdens een bijzondere challenge. Afgelopen woensdag mochten ze op een loopband proberen zo hard mogelijk te rennen, als voorproefje van de Obbinkrun van atletiekclub Archeus op 9 juni aanstaande.

 

Met de loopuitdaging konden de leerlingen aanvoelen hoe hard topatleten wel niet rennen. Voor een wereldrecord op de marathon bijvoorbeeld moet je zo’n 21 km per uur halen. Leerling Ysser lukte dat met een topsnelheid van 23,1 km op de loopband, zij het niet 42 km lang. Bij de meisjes was Siërra de snelste met een piek van 19,9 km. De snelste vijf jongens en meisjes werden beloond met een mooi paar sportsokken, gesponsord door Leugemors.

Alle leerlingen die straks meedoen aan de Obbinkrun in juni krijgen een kortingsbon van Leugemors en een goodiebag aan de finish van de 2 of 5 km. Ze mogen gratis deelnemen aan trainingen op de atletiekbaan van Archeus om zich voor te bereiden.Tijdens de run willen trainers van Archeus voor kijkende ouders een programmaatje opzetten om zelf wat atletiekonderdelen te ervaren.

 

Alle brugklassers van het GKC doen overigens verplicht mee aan de Obbinkrun. De school helpt ze met een Coopertest (12 minuten rennen) als nulmeting. Archeus wil nog een looptraining verzorgen tijdens een gymles van de brugklassen.

Komende donderdag promoot Archeus de Obbinkrun ook bij de leerlingen van de Internationale Schakel Klassen in Winterswijk. Het hele programma wordt in de uitvoering ondersteund door een tweedejaars student sportkunde van de HAN.