heyjude

heyjudeWINTERSWIJK – Bij een van de vestigingen van de Kringloopgroep Aktief is een bijzonder exemplaar van een Beatles-single opgedoken. Tussen een omvangrijke collectie singletjes zat een plaat met op het etiket het opschrift ‘Unverkäufliche Musterplatte’. En op een vergeeld stukje papier dat met loslatend plakband op het hoesje zat, stond ‘Ausf.: The Beatles’. Hey Jude, met op de achterkant Revolution.
Het blijkt  volgens de Kringloopgroep te gaan om een white label promosingle. Het werk van de ‘Engl. Gesangsgruppe’ moest op deze manier onder de aandacht van diskjockeys worden gebracht.
“Toch net iets te bijzonder om in de vijftigcentbak te plaatsen, zeker omdat een identieke single vijf jaar geleden maar liefst € 231,- heeft op opgebracht”, aldus de kringloopwinkel op haar facebookpagina.

  De winkel heeft de single daarom aangeboden op Catawiki: http://veiling.catawiki.nl/kavels/4563687-the-beatles. Hoogste bod is op moment van schrijven 45 euro. Belangstellenden hebben nog tot donderdagavond om meer te bieden en eigenaar te worden van een hoogst zeldzaam singletje (in prima staat) van een alleraardigst Engels bandje.