morsepoort

 

morsepoortWINTERSWIJK – 1380 kinderen van alle openbare basisscholen in Winterswijk gaan binnenkort een tijdelijk ‘kindermuseum’ inrichten. Aan de Morsestraat wordt een leegstaande bedrijfshal omgetoverd tot een ruimte voor dans, muziek, beeldende kunst, theater en multimedia. De school-kinderen worden begeleid door kunstenaars van de AKI, muziek- en dansdocenten en plaatselijke kunstenaars. Het kindermuseum wordt ingericht en voorbereid van 9 t/m 14 maart en is van 16 t/m 20 maart geopend vooor het publiek.

Foto: de nu nog leegstaande hal Morse Poort

 

De kunstwerken zijn geïnspireerd op het werk van de deelnemende kunstenaars.  Die exposeren hun werk. Je mag hier spelen met de kunst die de kinderen onder hun begeleiding maken. Het is laagdrempelig, voor iedereen te begrijpen. Op 15 maart is de opening voor de kinderen die hebben meegewerkt. Van 16 t/m 20 maart is het museum open voor iedereen die belangstelling heeft.  Er zijn tal van workshops waar je voor een euro aan deel kunt nemen. Kinderen die hun talent willen laten zien zijn welkom op het open podium.

Het kindermuseum Sam Sam in de Morsepoort is een initiatief van de SOPOW, Kunstwijs en Boogie Woogie.