WINTERSWIJK – De Achterhoek loopt momenteel landelijk voorop in het terugdringen van het aantal WW’ ers. Van alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland daalde het aantal mensen met een WW-uitkering in de twaalf maanden tot en met september het hardst in Oost-Gelderland, namelijk met 8,3 procent naar 7475. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde overzicht van UWVWerkbedrijf.

 

Eind september stond in de Achterhoek 4,8 procent van de beroepsbevolking als werkloos ingeschreven, tegen 5,3 procent twaalf maanden eerder. In aantallen zijn dat er 674 minder. In heel Nederland bleef dat percentage steken op 4,7 procent. De forse daling in de Achterhoek is opmerkelijk omdat deze regio veel sectoren kent die het momenteel zwaar hebben, zoals zorg, onderwijs en bestuur. Maar de metaal, bouw en technische industrie trekken weer aan.