WINTERSWIJK – De grootste voetbaltalenten uit de Benelux komen zondag naar Winterswijk, om daar te strijden voor een training op de Real Madrid Academy. De Spaanse voetbalclub heeft deze zomer via haar stichting Fundación Real Madrid voetbalclinics gehouden op acht locaties in Nederland en België. De 45 beste voetballertjes strijden op zondag 25 oktober op de accommodatie van FC Winterswijk in de Benelux-finale. De geselecteerde kinderen gaan trainen bij de fameuze jeugdopleiding in Ciuad Deportiva en een wedstrijd bezoeken.

De Real Madrid Foundation Clinics, dé voetbalschool van de Koninklijke, is actief in meer dan zestig landen. Na grote successen in Duitsland besloot Real Madrid om dit jaar ook in Nederland en België   trainingsweken te organiseren.

De winsten van de clinics komen ten goede aan de stichting van Real Madrid, de Fundación Real Madrid. De stichting gebruikt haar geld voor sociale sportprojecten. Wereldwijd zijn dat er meer dan driehonderd.

Organisator Gert Bongers van Real Madrid Clinics Benelux is blij dat FC Winterswijk haar mooie complex beschikbaar stelt voor deze Beneluxfinale. De Winterswijkse tweedeklasser beschikt volgens hem over een van de mooiste complexen van heel Nederland “en dat past bij een club als Real Madrid”. De finales zijn van 14.00 tot 18.00 uur en bezoekers zijn welkom een kijkje te komen nemen.