Zaterdag 15 maart is het de Open Dag van Zorg en Welzijn. Ook het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk doet hieraan mee. Tussen 11.00 en 15.00 uur staan onze deuren open en heten wij u van harte welkom.

Tijdens de open dag is er van alles te zien en te doen. Het begint al buiten, waar voor de hoofdingang een hypermoderne ambulance staat. Binnen nemen we u mee naar ons nieuwe centrum voor Dermatologie, Flebologie, Plastische en Cosmetische Chirurgie. Op de begane grond verzorgt Plastische en Cosmetische chirurgie een uniek programma en op de eerste verdieping geeft Dermatologie een veelzijdig kijkje achter de schermen.
 

Het programma van Plastische en Cosmetische chirurgie ziet er als volgt uit: op gezette tijden kunt u een sessie bijwonen over huidveroudering en de behandelmogelijkheden hiervoor. Onderdeel van deze presentatie is een livestream met een van de chirurgen, die ter plekke een filler- en een botoxbehandeling uitvoert. Na afloop vinden speeddates met de specialisten plaats. U kunt zich hiervoor ter plekke inschrijven. De livesessies vinden plaats om 12.00 en om 14.00 uur.

Op de eerste verdieping maakt u kennis met allerlei aspecten van de Dermatologie. Zo staan er diverse patiëntenverenigingen met een informatiestand, laten verpleegkundigen zien hoe allergietesten worden uitgevoerd, kan de lichttherapiecabine worden bezichtigd en staat er een lymfoedeembehandeling opgesteld.

Vanuit Flebologie laten medewerkers in de poliklinische behandelkamers zien hoe een spataderbehandeling met behulp van de techniek Vnus in zijn werk gaat. Ook laten zij zien hoe een Carpaal Tunnel Syndroom behandeld wordt.

In het Klinisch Chemisch Laboratorium zijn alle analysesystemen in bedrijf en ziet u de dagelijkse gang van zaken op een laboratorium. Analisten zijn die dag aanwezig om uw vragen te beantwoorden en informatie te geven over diverse onderzoeken. Ook kunt u via de microscoop een bloeduitstrijk bekijken en is er een standje over de laboratoriumopleiding. Ook het vernieuwde afnamelaboratorium is open. Neem gerust een kijkje in de prikcabines en vooral in de prikcabine die speciaal is ingericht voor kinderen.

In de centrale hal is ook dit jaar weer een informatiemarkt. Diverse afdelingen staan er met een standje en enthousiaste medewerkers vertellen u wat zij doen en wat dat betekent voor uw gezondheid. Voor de tweede keer hebben we een Twitterfontein (groot scherm), waarop tweets met daarin de hastag #opendagskb, getoond worden. Heeft u tijdens de open dag vragen, feedback en/of opmerkingen? Verstuur ze via Twitter naar ons (@skbwinterswijk) en gebruik de hashtag #opendagskb. Via Facebook kunt u zich (niet verplicht) aanmelden voor de open dag en kunt u de andere deelnemers zien.

Komt u op de open dag, dan ontvangt u bij binnenkomst een routebeschrijving. Volgt u deze, dan komt u op alle deelnemende afdelingen, waaronder de Kaakchirurgie, het Operatiekamercomplex en CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling), de Intensive Care afdeling, de Vrouw-kindeenheid, Functieafdeling, Medisch Beeldvormende Technieken, Nucleaire Geneeskunde en het Mortuarium. Op onze website, skbwinterswijk.nl  vindt u het complete overzicht van de deelnemende afdelingen.

Komt u op de open dag, dan ontvangt u bij binnenkomst een routebeschrijving. Volgt u deze, dan komt u op alle deelnemende afdelingen, waaronder: de Kaakchirurgie, het Operatiekamercomplex, de Intensive Care-afdeling, de Vrouw-kindeenheid en het Mortuarium. Op de website skbwinterswijk.nl staat begin volgende week een overzicht te van alle deelnemende afdelingen.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat u van onze open dag vindt. Levert u na afloop van uw bezoek het ingevulde evaluatieformulier in, dan ontvangt u een attentie en verloten we onder de inzenders nog een leuke prijs.

Zaterdag 15 maart staan we voor u klaar, en vertellen we graag over ons ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat thuis is in de Achterhoek.