Een 86-jarige vrouw uit Winterswijk is op zondag 9 maart beroofd van haar gouden armband door twee onbekende vrouwen.

De 86-jarige vrouw liep rond 15.20 uur over de Kottenseweg. Ter hoogte van het Wamelinkhof kwam er een auto uit de richting van het centrum aanrijden die aan de overkant van de weg stopte. Een onbekende vrouw stapte uit met een kaart en vroeg de 86-jarige vrouw, in het Duits, de weg. Vlak daarna stapte een tweede vrouw uit de auto, deed een (nep)armband om bij de bejaarde vrouw en nam hierbij de gouden armband van de Winterswijkse weg. Voordat de vrouw goed en wel besefte wat er gebeurd was, renden de vrouwen terug naar de auto, die vervolgens hard wegreed richting de grens. Vermoedelijk zaten er vier personen in de auto.

Enkele passanten ontfermden zich over de vrouw en de politie werd gebeld.

Vlak voor de melding over deze beroving, rond 15.15 uur, kwam er al een melding bij de politie binnen vanaf de Laan van Hilbelink over een lichtblauwe vierdeurs auto, mogelijk een VW Passat, met drie vrouwen en een man erin, die allerlei spullen probeerden te verkopen. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde inzittenden ging die de vrouw beroofd hebben. De politie heeft naar aanleiding van beide meldingen uitgebreid gezocht naar de desbetreffende auto, maar de auto en inzittenden helaas niet meer aangetroffen.

Als er iemand is die meer informatie over de auto of inzittenden heeft, hoort de politie het graag via 0900-8844.