ANWB Automaatje Fotografie Vrijwillig chauffeur haalt patiënt op. Modellen Roos Kolthof en Thom de Haan

In een tijd waarin verbondenheid en gemeenschapszin van onschatbare waarde zijn, roept de WUh inwoners op om vrijwilligerswerk tot hun belangrijkste voornemen voor 2024 te maken.

Vrijwilligerswerk biedt niet alleen een kans om anderen te helpen, maar het draagt ook bij aan persoonlijke groei en welzijn. Door samen te werken aan gemeenschappelijke doelen help je mee om onderlinge banden te versterken en creëer je een positieve impact die verder reikt dan je eigen individu.

Of het nu gaat om het ondersteunen van lokale goede doelen, helpen bij gemeenschappelijke projecten of gewoon een buur in nood helpen, vrijwilligerswerk biedt talloze mogelijkheden om juist het verschil te maken. Vrijwilligerswerk creëert een gevoel van voldoening, vermindert stress en bevordert betrokkenheid bij de samenleving. Met het nieuwe jaar nog maar net begonnen nodigt de WUh iedereen uit om zich aan te melden. Of je nu een paar uur per maand kunt bijdragen of een vaste overeenkomst wilt aangaan, elke inspanning draagt bij aan een beter Winterswijk.

Maak vrijwilligerswerk tot jouw goede voornemen voor 2024 en bouw mee aan een Winterswijk van zorgzaamheid, solidariteit en positieve verandering.

 

Bij de WUh zijn bijna honderd vrijwilligers actief. Zij doen allen heel verschillende zaken. De grootste groep vrijwilligers is de groep van chauffeurs van Automaatje. Vijftig vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat minder mobiele inwoners op de plek komen waar ze naartoe moeten of graag naar toe gaan. Denk hierbij aan de bijeenkomsten welke bij de Whemerhof georganiseerd worden, een bezoek aan de huisarts of een bezoekje bij oude vrienden. Succes Automaatje Op 14 februari (Valentijnsdag) bestaat Automaatje Winterswijk vijf jaar. Op de dag zal men niet alleen het vijf jarige jubileum vieren maar zal er gevierd worden dat er dan inmiddels 15.000 ritten gereden zijn. De koppeling tussen chauffeur en gebruiker wordt ook vijf dagen per week door vrijwilligers verzorgd. Gezien het toenemende aantal aanvragen is de WUh constant op zoek naar chauffeurs. Als chauffeur krijg je van de deelnemer een kleine financiële vergoeding. Als chauffeur bepaal je zelf jouw inzetbaarheid. Dat kan variëren van één tot meerdere ritten per week. Wil je ook deel uitmaken van het succesvolle Automaatjeteam? Meld je dan aan bij automaatje@wuhwinterswijk.nl telefonisch kan ook tel nr. 0543 200026. De WUh gaat graag met je in gesprek.

 

Openingstijden!

De WUh is vanaf 8 januari weer volledig geopend. De coördinatoren zijn van maandag tm donderdag vanaf 09:00 uur tot 12:00 uur bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2 aanwezig. Loop rustig eens binnen. Men helpt je graag aan een leuke en of interessante Uitdaging.

Foto: ANWB-Automaatje ook voor dit vervoer