De 1e damclubavond van het nieuwe jaar start WDV traditioneel met het Toon Tragter sneldamtoerooi. Op woensdag 3 januari bleek Henk Sonderen, na 7 speelrondes volgens het Zwitsers systeem, de beste te zijn.

 

Het spelen met versneld tempo (5 minuten bedenktijd + 5 seconden per gespeelde zet) is niet bij alle dammers even geliefd, maar zorgt altijd voor bijzondere situaties en verrassende uitslagen. Dit maal was Frank ten Hagen na 5 gespeelde wedstrijden nog de verrassende koploper, maar ging de voorlaatste speelronde de fout in tegen Wim Sonderen, waardoor diens broer Henk Sonderen de koppositie overnam. Deze won zijn laatste partij, waarmee hij met 5 overwinningen en 2 remises de verdiende winnaar werd en de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Frank ten Hagen volgde op 1 punt net als titelverdediger Erik ten Hagen die iets minder weerstandspunten had verzameld.

 

Het was een gezellige start van het nieuwe jaar. Volgende week mogen de leden van WDV direct aan de bak met bondscompetitiewedstrijden voor WDV 1 en WDV 2. Voor de volledige eindstand van het sneldamtoernooi, zie: www.damclubwinterswijk.nl.

Foto: Henk Sonderen met de wisselbeker