Zaterdag 14 oktober organiseert de skeelercommissie van de Winterswijkse IJs Vereniging weer een groots skeeler-event voor jeugd tot en met 12 jaar. Het programma begint ’s middags om 14.00 uur met een muzikale warming-up op skeelers. Vervolgens zijn er skeeleroefeningen en een hindernisparcours. Het event wordt afgesloten met de “Witte Poorte Skeelertoertocht” op de 400 meter baan, waarbij de kinderen minimaal twee rondjes (0,8 km) en maximaal twintig rondjes (8,0 km) moeten afleggen. De kinderen ontvangen aansluitend een echte medaille.

Tussendoor is er een pauze, waarbij de kinderen een drankje krijgen aangeboden. Naar verwachting duurt het evenement tot omstreeks 16.00 uur. De kinderen dienen indien mogelijk hun eigen skeelers mee te nemen, een valhelm is zeer gewenst. Er zijn een beperkt aantal skeelers en helmen te leen. Een en ander vindt plaats op het schaats- en skeelercomplex “De Witte Poorte” aan de Bataafseweg 2c te Winterswijk. Uiteraard zijn ouders, grootouders en familieleden welkom om de kinderen aan te moedigen. Deelname is gratis, wel dienen de kinderen aangemeld te worden op www.wijv.nl/skeeleren.

 

Foto : PR wijv