Provincie Gelderland voert tussen 30 mei en 30 juni 2023 groot onderhoud uit aan de N318 tussen Aalten en Winterswijk. Om verkeershinder te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. 

Groot onderhoud, veiligheid en bereikbaarheid

De Provincie wil de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op deze provinciale weg verbeteren. Het asfalt van de hoofdrijbaan van de provinciale weg (N318) tussen Aalten en Winterswijk krijgt nieuwe geluidsreducerende asfaltlagen. Daarnaast brengen we nieuwe markeringen aan op de weg, voeren we onderhoud uit aan de openbare verlichting en vervangen we enkele bewegwijzeringsborden. Verder voeren we onderhoud uit aan de Berenschotbrug en vervangen we de verkeerslichten op de Tolhuisweg in Bredevoort. Een overzicht van de maatregelen staat op www.gelderland.nl/N318.

Afsluiting  van 30 mei tot en met 6 juni

In deze periode is de weg tussen Aalten  vanaf de kruising N318/N313 en Bredevoort  tot aan de rotonde Roelvinkstraat dicht. De rotonde Roelvinkstraat is open en de Intratuin bereikbaar. Obelink is bereikbaar vanuit de richting Winterswijk.

Afsluiting van 19 juni tot en met 30 juni

In deze periode is de weg tussen Bredevoort vanaf rotonde Roelvinkstraat en Winterswijk tot inrit Obelink is dicht. De rotonde Roelvinkstraat is open en de Intratuin bereikbaar vanuit de richting Aalten. Obelink is bereikbaar vanuit de richting Winterswijk.

Omleiding

Doorgaand verkeer leiden we om via de N313 (Aalten – Lichtenvoorde), N18 (Lichtenvoorde – Groenlo) en de N319 (Groenlo -Winterswijk). De omleidingsroutes staan op borden langs de weg. Voor aanwonenden en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. Fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken.

Samen overlast verminderen  

Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar. En werken we samen aan veilig verkeer.