Zaterdag 24 juni is de markt van Winterswijk opnieuw het toneel van een energieke traditie, de Winterswijkse Popprijs voor jong Winterswijks poptalent. Vanaf 21.00 uur geven de deelnemende muzikanten een spetterend concert waar het publiek hopelijk in groten getale op afkomt. Hun verrichtingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij bepaalt wie uiteindelijk de winnaar wordt van de popprijs 2023, een stimulans voor verdere ontwikkeling op het terrein van de popmuziek. De popprijs, een initiatief van de gemeente Winterswijk, is een jaarlijks terugkerend fenomeen.

De organisatie van de popprijs is in handen van de Stichting Ondernemen met Cultuur en Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur.

Traditie als popdorp Winterswijk kan bogen op een rijke traditie inzake een veelzijdige popcultuur. De popprijs is in het leven geroepen om de lokale popmuziek te stimuleren en oude tijden te doen herleven. Al in 2018 pleitte gemeenteraadslid Ubel Zuiderveld voor het instellen van een prijs voor het Winterswijks poptalent van het jaar. Voor de winnaar stelt de gemeente € 1000 ter beschikking en tevens komt deze in aanmerking voor een opname dag en een mix dag bij Boogie Woogie. Inschrijven Bands, singer- songwriters, hiphop artiesten en rappers kunnen zich t/m dinsdag 16 mei aanmelden via workshops@boogiewoogie.nl door het insturen van een audio opname (kan via WeTransfer).

Na 16 mei wordt er een selectie gemaakt aan de hand van de toegestuurde geluidsbestanden. Maximaal zes items kunnen voor de eindronde op de markt geprogrammeerd worden. Deelname is gratis en staat open voor jonge muzikanten uit Winterswijk t/m 21 jaar!