De Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Tijdens de Archeologiedagen kan een groot publiek kennis maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Ook in Winterswijk is er op zaterdag 18 juni een programma voor zowel jong als oud.

 

Kinderactiviteit ‘Er ligt een schat onder de grond’ in Vrijheidspark Tussen 11.00 en 14.30 uur is er een activiteit voor kinderen in de leeftijd tot 10 jaar. Voor het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein kunnen zij met schepjes of een metaaldetector in zand op zoek naar archeologische vondsten. De toegang is gratis. Aanmelding is niet nodig. Voor volwassenen is er een kleine expositie over Nederland, de Achterhoek en Winterswijk rond het jaar 1572.

 

Van 15.00 tot 16.00 uur kan iedereen vanaf 12 jaar die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie een bezoek brengen aan de doopsgezinde kerk aan de Torenstraat 4. Daar kan men luisteren naar de lezing ‘Winterswijk rond 1572 – een dorp in verandering’. Luuk Keunen, historisch geograaf en verbonden aan onderzoeks- en adviesbureau RAAP, geeft een beeld van Winterswijk rond 1572. De lezing wordt afgesloten met een drankje en een hapje. De toegang is gratis. Aanmelden om de lezing bij te wonen kan via een e-mail naar evenementen@winterswijk.nl.

 

Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u terecht bij Kees Meinderts. Per e-mail kmeinderts@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 931