Foto: Wim Hertgers van Hertgers Transport (rechts) en Gerard Scholten van Pentair (links

 

 

Afgelopen week heeft Hertgers Transport een nieuwe vrachtwagen in gebruik genomen. De zeilen op deze vrachtwagen zijn op verzoek van Pentair in Winterswijk uitgevoerd met een speciale boodschap om het werken bij Pentair in Winterswijk onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Directeur Gerard Scholten van Pentair: “In de huidige arbeidsmarkt is het af en toe een uitdaging om technische medewerkers te vinden. Deze vrachtwagen is een mooi middel om mensen op een originele manier te bereiken.”

 

Hertgers Transport is één van de vaste transporteurs van Pentair en gaat deze vrachtwagen vooral inzetten in de Benelux, maar ook daarbuiten. Directeur Wim Hertgers: “Wij komen dagelijks bij Pentair in Winterswijk om pompen of pomp sets te laden en naar de klant, de haven of het vliegveld te brengen. Maar we laden onder meer ook gietwerk of motoren bij toeleveranciers en leveren die in Winterswijk af. Wij zijn trots op de klanten waar we voor rijden. Ik denk dat heel veel mensen in de regio niet weten wat voor producten Pentair maakt en wat voor mooie bedrijven hier in de Achterhoek nog meer zitten. Daarom vinden we het ook leuk om op deze manier samen te werken met Pentair.”

 

Gerard Scholten, directeur van Pentair is trots op het eindresultaat. “Wat Wim zegt klopt, veel mensen weten niet wat voor producten wij maken en dat onze pompen de hele wereld overgaan. Het ontwerp van de zeilen is zo gemaakt dat het lijkt alsof je de pompen in de vrachtwagen kunt zien staan. Er staat een brandbluspomp set op afgebeeld en twee waterpompen die voor drinkwater- en rioolwatertransport worden gebruikt. Ook de QR-code naar onze werken bij website staat op de vrachtwagen. We hopen met deze opvallende vrachtwagen mensen nieuwsgierig te maken zodat ze onze vacaturesite gaan bekijken. Wij zoeken regelmatig technisch geschoold personeel op Mbo en Hbo niveau, maar ook voor BBL/BOL leerlingen, stagiaires en afstudeerders hebben wij altijd plek.”