Om mensen in beweging te krijgen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, hebben provincie Gelderland en de Gelderse Sport Federatie (GSF) het WijkFun-pakket ontwikkeld. Gelderse gemeenten die geen landenteam tijdens het WK Volleybal Vrouwen 2022 ontvangen, kunnen via de website www.wijkfun.nl gratis een pakket aanvragen om voor en tijdens dit mondiale evenement een sportief feestje te organiseren.

Sportief feestje in de buurtHet WijkFun-pakket bevat diverse sportattributen, waaronder een duurzaam en multifunctioneel sportnet, spelmaterialen, onderdelen rondom het thema gezonde voeding en feestelijke aankleding. Ontmoeten, plezier maken en bewegen staan voorop bij dit sportieve feest. Gemeenten kunnen met behulp van het WijkFun-pakket een aantal sportieve en feestelijke activiteiten organiseren of bestaande activiteiten opschalen. Deze activiteiten vinden plaats tussen 15 september en 15 oktober, de periode kort voor en tijdens het WK Volleybal voor Vrouwen 2022.

Bijdragen aan preventie en leefbaarheidMet het WijkFun-pakket en de georganiseerde activiteiten willen provincie Gelderland en de GSF mensen in beweging krijgen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Zo is er extra aandacht voor mensen met een laag inkomen en om mensen met afstand tot sport te bereiken. Verder wordt door dit traject bekendheid gegeven aan voorzieningen voor mensen die moeten rondkomen van een laag inkomen, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Volwassenenfonds en gemeentelijke minimaregelingen die sporten mogelijk maken.Tijdens het Wijkfeest is er ook speciaal aandacht voor gezonde voeding en drinken.

Met subsidie van de provincie Gelderland heeft de GSF de regeling voor het WijkFun-pakket ontwikkeld en verantwoordelijk voor de uitvoering. Met het WijkFun pakket worden mensen over een drempel geholpen om te gaan sporten.

De gemeente die als eerste een WijkFun-pakket aanvraagt, krijgt de beschikking over een aantal gratis tickets voor het WK. Alle informatie is te vinden op de website www.wijkfun.nl.