Wethouder Elvira Schepers en Patrick Hallink (Bijzonder Gewoon) onthulden ter plekke een doek

 

 

Op maandag 14 maart 2022 is het groeiseizoen op de Dorpsakker officieel van start gegaan. Het project is één van de onderdelen van Park Achterhoek. Wethouder Elvira Schepers en Patrick Hallink (Bijzonder Gewoon) onthulden ter plekke een doek, waarmee deze start een feit was.Achter de Dorpsakker Winterswijk schuilt een samenwerking van de gemeente Winterswijk met verschillende (zorg)organisaties, waarbij Bijzonder Gewoon de initiatiefnemer en kartrekker is. Het is een biologische groenten- en fruitkwekerij van circa 1 hectare groot, gelegen op de hoek van de Groenloseweg en het Beatrixpark. Op een volledig natuurlijk manier worden vanaf dit voorjaar groenten, fruit, kruiden en bloemen geteeld. De werkzaamheden zijn al in volle gang. Productie dichtbij huis, waarbij ontmoeting , ontwikkeling en meedoen in de maatschappij een belangrijk gegeven is. En dat alles binnen het decor van een weelderige, gezellige moestuin.Korte lijnenVia gemeenschapslandbouw levert de Dorpsakker zijn producten rechtstreeks aan de consument, maar bijvoorbeeld ook aan de lokale horeca en zorginstellingen. Vanaf april 2022 wordt er voor het eerst geoogst. Vanaf dit voorjaar kunnen klanten in de vorm van een abonnement door de boer samengestelde pakketten afnemen, ter plekke verse producten kopen en/of bestellingen thuis laten bezorgen.

Iedereen doet meeWethouder Elvira Schepers: “Wat fijn om te zien dat de mooie plannen nu echt werkelijkheid zijn geworden. Ik vind dat iedereen in Winterswijk mee moet kunnen doen in de maatschappij. Mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen op deze prachtige groene plek aan de rand van ons dorp, onder professionele begeleiding aan de slag. Ik ben erg trots op de mooie samenwerking door verschillende partijen en op iedereen die dit prachtige initiatief mogelijk maakt. De Dorpsakker is een echte aanwinst voor Winterswijk.”Er is nog plekPatrick Hallink: “Op de Dorpsakker komen mensen samen om te tuinieren, te koken, te eten. en te genieten! Voor mensen van alle leeftijden, met of zonder hulpvraag, met of zonder afstand tot de maatschappij. Mens en natuur staan hier centraal. We stimuleren de zelfredzaamheid van de deelnemers. Onder persoonlijke, deskundige begeleiding is dit een plek waar iedereen kan worden wie hij is en waar mensen hun talenten kunnen ontdekken. In de tuin, maar ook in de kas met de koffiehoek en de winkel. En het is ‘natuurlijk’ een geweldige plek voor kinderen om te leren hoe ze zelf een broodje (gezonde) hamburger kunnen bakken op het houtvuur!”Meer informatieDe Dorpsakker is net gestart, dus er zijn nog veel handen nodig. Dat mag mét of zonder dagbestedingsindicatie. Iedereen die een steentje bij wil dragen is van harte welkom! Op dinsdagen tot en met vrijdagen is er altijd iemand op de akker die de bezoeker graag meer vertelt. Vraag dan naar Saskia, Manja of Monique. Contact opnemen kan natuurlijk ook via mailto:info@dorpsakker.nl.