Foto: Marco van Ammers

De 15e editie van Alpe d’HuZes gaat dit jaar van start. De voorbereidingen voor de jubileumeditie in Frankrijk zijn in volle gang. De koersdag op donderdag 2 juni is onderdeel van een hele koersweek, van zondag 29 mei t/m vrijdag 3 juni.

Deze week zal de organisatie de officiële vergunningsaanvraag voor het evenement indienen bij de Franse lokale autoriteiten. De Fransen kijken net zo uit naar Alpe d’HuZes als de Nederlanders.

Vergunningsaanvraag

“Een bijzondere mijlpaal”, vindt Erik Jutstra, voorzitter van Alpe d’HuZes. “De afgelopen twee jaren hebben we de koers moeten uitstellen, maar dit jaar gaat het toch echt weer gebeuren. Een grote groep vrijwilligers is druk om van deze 15e editie weer een bijzondere en persoonlijke koersweek te maken. Want opgeven is geen optie, zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek.”

De beklimming van de Alpe en de activiteiten op en rond de berg in de koersweek zijn belangrijk voor de donatiewerving, de deelnemers en de mensen die hen aanmoedigen en ondersteunen tijdens de koersdag.

Inschrijven?

Het maximumaantal van 5000 deelnemers is bijna bereikt. Inschrijven voor de 15e editie van Alpe d’HuZes kan nog nét, via www.opgevenisgeenoptie.nl/register-selection

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op 2 juni tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez, lopend op of de fiets, om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 100% van de donaties wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Het gezamenlijke doel is om de ziekte kanker de wereld uit te helpen.

Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

Natuurlijk worden de lokale coronamaatregelen in acht genomen, die mede voortkomen uit de instructies van de Franse overheid naar aanleiding van de ingediende vergunningsaanvraag.