Om gemeenten te ondersteunen bij het verduurzamen van de monumenten in hun gemeente, heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een reizende expositie ontwikkeld. Tot en met 30 maart is deze expositie te zien in het raadhuis in Winterswijk. Daarna reist de expositie door naar Oost Gelre en Aalten.

Met de expositie willen de drie gemeenten de monumenteigenaren informatie geven op gebied van verduurzaming van historische gebouwen. Ook voor inwoners is de expositie interessant en zij zijn dan ook van harte welkom om een kijkje te nemen. Medewerkers van Centrum Duurzaam Winterswijk zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig voor vragen en of informatie over duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

De wethouders Martin Veldhuizen (gemeente Aalten), Marieke Frank (gemeente Oost Gelre) en Henk Jan Tannemaat (Winterswijk) en Marjolein Verschuur (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) verrichtte woensdag 23 februari samen de opening van deze reizende expositie.