In dit speciale, duurzame Green Leaf jaar helpt de gemeente Winterswijk haar inwoners graag om meer regenwater op te vangen. Daarom organiseert de gemeente een regentonactie. Inwoners die graag een regenton willen hebben kunnen deze aanvragen bij Centrum Duurzaam Winterswijk. Wees er wel snel bij, want op = op! Er zijn 200 regentonnen van gerecycled kunststof beschikbaar.

Waarom een regenton in je tuin?

Met een regenton zet je de vervelende gevolgen van klimaatverandering (flinke hoosbuien, afgewisseld met langdurige periodes van droogte) om in iets positiefs: het aansluiten van een regenton zorgt voor een vertraagde afvoer van het regenwater en door de opvang van regenwater hoef je minder drinkwater in de tuin te gebruiken. Wethouder Frings: ‘Klimaatadapatie is ook in Winterswijk van belang. Met eenvoudige maatregelen zoals het vergroenen van de tuin en het plaatsen van een regenton kun je al veel bereiken’.

Meld je snel aan voor de regentonactie!

Inwoners kunnen hun interesse in een regenton en hun gegevens voor 21 maart 2022 doorgeven aan duurzaam@winterswijk.nl. Geef hierbij aan waarom je in aanmerking wilt komen voor een regenton. Maximaal 1 regenton per huishouden en op = op. Inwoners met vragen over deze regentonactie kunnen terecht bij Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl, 0543-543100 of kom langs in het raadhuis (Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1). De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.