Carolien Nijhuis en Wendy Wiggers

 

 

Woensdagochtend overhandigde de voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging, Mark van Dam, de Toffe Peer aan Carolien Nijhuis van de Nijhuis Group. De Toffe Peer is een jaarlijks terugkerende onderscheiding voor de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk. De winnaar ontvangt naast de wisseltrofee, een porseleinen peer, een cheque ter waarde van € 500,00, welk bedrag de winnaar aan een door hem of haar gekozen goed doel mag schenken. Dit jaar waren er negentien genomineerden. De jury, bestaande uit afvaardigingen van ondernemersverenigingen, cultuur en het Winterswijkse gemeentebestuur kozen uit de negentien genomineerden Carolien als de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk.

 

Carolien Nijhuis wordt door velen vanwege haar veelzijdigheid en haar betrokkenheid bij haar omgeving geroemd. Op velerlei fronten is zij actief. In haar maakbedrijf is een grote diversiteit van werknemers actief. Naast het feit dat Carolien op energieke wijze leidinggeeft aan haar bedrijf is zij op veel andere manieren maatschappelijk betrokken. Zij zet zich in voor de politiek, de school, Vereeniging Volksfeest en de Rotary. Als lid van de raad van advies van de Universiteit van Amsterdam maakt zij de Achterhoek als maakregio in de Randstad zichtbaar. Carolien maakt deel uit van meerdere besturen en is op vele fronten actief in de regio waarbij zij vooral het werken van vrouwen in de techniek promoot. Door haar inzet voor de cirkelregio Achterhoek zet zij zich in voor de duurzaamheid. Kortom de jury is van mening dat Carolien een uitstekend voorbeeld van een maatschappelijk betrokken ondernemer is en zij zich met recht een Toffe Peer mag noemen.

 

Haar kwaliteiten werden door voorzitter Mark van Dam en wethouder Elvira Schepers nog eens onder de aandacht gebracht. Volgens wethouder Schepers siert het de Achterhoekse ondernemingen in zijn algemeenheid en dan vooral ook Carolien dat men het gewoon doet. Samen de schouders eronder dan komen we er wel. De cheque gaf Carolien door aan het Technieklokaal Skills. Skills is een initiatief van de gemeente Winterswijk, stichting BTO, de Owin, stichting Edusdtrie en de gezamenlijke basisscholen van Winterswijk. Technieklokaal Skills heeft als doelstellingen om leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden die de techniek biedt om op deze manier meer leerlingen te laten doorstromen naar het techniekonderwijs en als vervolg daarop naar het bedrijfsleven. De cheque werd in ontvangst genomen door bestuurslid Wendy Wiggers van Skills. Carolien verraste het bestuur van Skills met de mededeling dat haar bedrijf het bedrag van de cheque van € 500,00 nog eens verdubbelt.