Vanaf maandag 31 januari gaat Arriva meer bussen en treinen rijden. Op de Vechtdallijnen (Zwolle- Emmen) worden de zogeheten spitsritten weer toegevoegd aan de dienstregeling. In Gelderland blijft de treindienstregeling ongewijzigd. In de Achterhoek en Rivierenland gaan meer bussen rijden. Arriva past de inzet van de bussen en treinen aan omdat de coronamaatregelen zijn versoepeld en scholen weer allemaal open zijn. De verwachting is dat meer mensen op pad gaan.

Trein

Vanaf maandag 31 januari wordt de dienstregeling op het traject Zwolle – Emmen uitgebreid met de spitsritten. Dit houdt in dat er tussen 07.00 – 09.00 uur en 15.00 – 18.00 uur vier treinen per uur rijden. In de reisplanner van Arriva staan de exacte vertrektijden. In Gelderland en op het traject Almelo – Hardenberg blijft de treindienstregeling ongewijzigd.

BusVanaf maandag rijden er vooral in de spits meer bussen in de Achterhoek en Rivierenland.  Voor lijnen 23, 24, 28 en 74 gelden er gedurende de spitsuren kwartiersdiensten, dat betekent dat er vier keer per uur een bus vertrekt. Ook gaat lijn 651 weer rijden tussen Zutphen, Vorden en Doetinchem evenals lijn 627 (Doesburg-Doetinchem) en 628 (Dinxperlo-Doetinchem).  De actuele vertrektijden staan in de reisplanner en op de website van Arriva.

Reisinformatie en glimbleDe informatie over de dienstregeling kan de reiziger terug vinden bij de haltes, op de website en is op te vragen via de reisplanners; zoals ook in de nieuwe reis-app (juli 2021) van Arriva: glimble. Met glimble kan de reiziger ov-plannen, reisinformatie inzien, navigeren en een kaartje kopen in heel Nederland. Aanvullend kan de reiziger via deze app deelvervoer (een fiets, scooter of auto) vinden, ontsluiten en betalen. De reiziger kan per reis of in algemeenheid een persoonlijke voorkeur instellen zodat gepresenteerde alternatieven rekening houden met toegankelijkheid, minste overstappen of ook  laagste CO2-uitstoot.