GGNet:

Wil jij je hard maken voor de cliënten van GGNet en hen een stem geven? Dan komt GGNet graag met jou in gesprek! GGNet is de grootste organisatie in Noord-Oost Gelderland voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Met 2100 medewerkers en 200 vrijwilligers werkt men aan het herstellen van verbindingen voor 18.000 mensen met psychiatrische aandoeningen en voor hun naasten. Men ondersteunt, begeleidt en behandelt mensen in Noord- en Oost-Gelderland. Dit doet men ook vanuit Winterswijk. Op diverse locaties rondom deze standplaatsen heeft men beschermde woonvormen. Voor de cliëntenraad in Oost-Gelderland zoekt men nieuwe leden. De cliëntenraad van GGNet zet zich in voor de belangen van de patiënten. Het werk bij de cliëntenraad is niet alleen overleggen en beleidsstukken lezen, je gaat ook in gesprek met cliënten van GGNet en overlegt met hen hoe je het best kan helpen. Je neemt hun meningen of vragen bijvoorbeeld mee naar een cliëntenraad overleg. Je praat mee over het beleid en neemt samen met de Raad besluiten. De Raad vergadert eens per maand. Daarnaast bezoek je instellingen en heb je contacten met cliënten en managers.

Streekziekenhuis Koningin Beatrix:

Als lid van de Cliëntenraad bekijk je alles wat het SKB doet door de bril van de patiënt en hun naasten. Dat is belangrijk, want in het SKB staat de mens achter de patiënt centraal. Je hebt dus een belangrijke rol in het vertegenwoordigen van hun belangen en het verbeteren van onze zorg. Wat ga je doen? Samen met de andere leden adviseer je de Raad van Bestuur over veel verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld als er nieuw beleid wordt gemaakt met betrekking tot de kwaliteit van zorg, veiligheid, digitalisering of privacy. Het is de rol van de Cliëntenraad om kritisch mee te kijken en denken vanuit het perspectief van de patiënt en hun naasten. Wat betekent dit voor de patiënt en zijn hun belangen voldoende behartigt? Samen met de andere leden van de Cliëntenraad geef je gevraagd en ongevraagd advies. Wat verwacht men van je? Je woont in de Oost-Achterhoek en voelt je betrokken bij het SKB.

Je denkt vanuit het perspectief van de patiënten en hun naasten. Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar. Je weet je eigen mening te vormen en deze ook te geven. Wat biedt het jou? Je krijgt de kans om ontwikkelingen in het SKB van dichtbij te volgen en daar invloed op uit te oefenen in het belang van de patiënten en hun naasten. Daarnaast biedt deze functie de mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling. Je spreekt veel verschillende mensen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, van patiënten tot de bestuurder. Samen met de andere leden van de Cliëntenraad vorm je een team dat samen hetzelfde doel nastreeft: verbeteren van de zorg voor de patiënten in het SKB. Heb jij nog wat uren over en ben je enthousiast? Twijfel dan niet om te reageren! Meer informatie over de Cliëntenraad vind je op www.skbwinterswijk.nl/clientenraad. Meer info over beide functies zie: wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures

Activiteiten, inloopspreekuur, de schilders- en creatieve clubs zijn weer gestart. De inloopspreekuren van het Vrijwilligerspunt zijn van maandag tm donderdag van 09:00 tot 12:00. Dus zoek je vrijwilligers of wil je je als vrijwilliger aanmelden, onze coördinatoren zitten er klaar voor. Wil je gebruik maken van Automaatje, bel dan op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur met 0543-200036.