Arriva en Transdev slaan de handen ineen voor een nog veiligere leefomgeving. Service & Veiligheidsmedewerkers van beide vervoerders mogen vanaf nu controles uitvoeren in elkaars voertuigen. Deze samenwerking geldt in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland.

 

Arriva verzorgt samen met Hermes en Connexxion, twee dochterondernemingen van Transdev Nederland, het openbaar vervoer in delen van Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland. Bussen en treinen van deze vervoerders doen dezelfde stations en haltes aan. In Gelderland zijn Arriva en Hermes samen verantwoordelijk voor een specifieke buslijn, lijn 99 tussen Nijmegen en Uden. De ritten van lijn 99 worden afwisselend door Arriva en Hermes verzorgd. Dit komt niet vaak voor. Daarom ligt het voor de hand om ook samen verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid van reizigers en medewerkers. Met deze samenwerking zetten de vervoerders daarin een eerste stap.

Gevoel van veiligheid

De Service & Veiligheidsmedewerkers van Arriva en Transdev zijn beëdigde BOA’s. Door aanwezig te zijn in de bussen en treinen in de betrokken regio’s, vergroten de Service & Veiligheidsmedewerkers het gevoel van veiligheid onder reizigers en medewerkers. Nu de Service &Veiligheidsteams de mogelijkheid krijgen om in meer voertuigen te controleren, voorzien Arriva en Transdev een afname in het aantal zwartrijders en overlastgevers in de betrokken regio’s.

Erwin Persijn is als Service & Veiligheidsmedewerker in dienst bij Connexxion: “Dankzij het convenant mogen we voortaan in elkaars voertuigen controleren. Zo wordt het voor ons makkelijker om bijvoorbeeld controles uit te voeren op geldige vervoerbewijzen. Daarmee zetten we een eerste stap om het ov nog veiliger te maken. Voor reizigers en voor onze collega-chauffeurs en machinisten.”

Tijmen van Nieuwenhuijsen, Buschauffeur bij Arriva: “Door middel van deze samenwerking wordt de veiligheid vergroot voor reizigers en medewerkers. De handhavers zijn namelijk niet meer beperkt tot de voertuigen van de organisatie zelf, maar kunnen overal handhaven. Ook voor ons als medewerkers geeft dat een extra veilig gevoel”.

Over Arriva Nederland

Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva verzorgt personenververvoer en is actief in veertien Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5.500 medewerkers. Je komt ons tegen in de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer varen we samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en zijn we actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring. Arriva Touring verzorgt ook het vervoer op Amsterdam Airport Schiphol.

Over TransdevTransdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. We zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, onze voertuigen vind je door het hele land. Dankzij onze ruim 6000 medewerkers blijven we continu groeien, innoveren en verbeteren. Transdev Nederland is onderdeel van een internationale organisatie. De Transdev Group is actief in 17 landen, verdeeld over 5 verschillende continenten. Lees meer op www.wijzijntransdev.nl.