Op maandag 27 september is er een extra locatie voor ‘testen voor toegang’ geopend aan de Kortestraat 38 in Winterswijk. Inwoners van de Oost-Achterhoek kunnen vanaf nu ook in Winterswijk terecht voor een coronatoegangsbewijs.

Inwoners van de Oost-Achterhoek moesten tot nu toe naar Doetinchem of Enschede reizen als zij zich wilden laten testen voor een bezoek aan de horeca, een evenement of andere activiteit. In samenwerking met het ministerie van VWS is er nu een extra testlocatie gerealiseerd aan de Kortestraat 38 in Winterswijk. Mensen kunnen zich daar gratis laten testen voor toegang. Daarvoor kunnen zij een afspraak maken via de website testenvoortoegang.org.

Burgemeester Joris Bengevoord: “Ik ben blij dat er op korte termijn een extra testlocatie geregeld kon worden in Winterswijk, zodat inwoners in onze regio nu ook dichtbij huis een coronatoegangsbewijs kunnen regelen.”

Coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar
Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Maar niet in winkels of tijdens het sporten.

Door de inzet van coronatoegangsbewijzen kan de samenleving eerder of ruimer op verantwoorde wijze open, ook nu het coronavirus nog niet helemaal onder controle is. Daardoor is een bezoek aan het theater, sportwedstrijd of evenement op een eerder moment voor meer mensen mogelijk. Met een coronatoegangsbewijs kunnen mensen deelnemen aan evenementen of activiteiten in bijvoorbeeld de sport, cultuur en evenementen.

Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronatoegangsbewijs