Gezocht: iemand die klimaatburgemeester wil worden van de gemeente Winterswijk. De zoektocht is een initiatief van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat. Het Ministerie is op zoek naar mensen die zich al inzetten voor een beter klimaat. Voor elke gemeente wordt een klimaatburgemeester gezocht.

Gezocht wordt iemand die zijn levensstijl heeft aangepast, zodat hij energiezuinig leeft, in duurzame energie heeft geïnvesteerd of op een andere manier voor minder uitstoot van het broeikasgas CO2 zorgt. “Dat kan iets groots zijn of klein, goedkoop of duur. Van je huis isoleren tot minder voedsel verspillen”, zegt het Ministerie. Het kan ook iemand zijn die een klimaat actie is gestart in de straat of wijk.”

De klimaatburgemeester wordt gezocht in het kader van de Nationale Klimaatweek, die van 28 oktober tot 5 november loopt. “In de week van 28 oktober spelen de klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten”, zegt het Ministerie.

De persoon die denkt dat hij of zij geschikt is om klimaatburgemeester van Winterswijk te worden of die andere mensen kent die het zouden kunnendoen kan terecht op www.iedereendoetwat.nl/NKW.