Janet Poels-Boland, die sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor de VVD in de gemeenteraad zit, maakte bekend dat zij niet langer voor die partij in de gemeenteraad zal zitten. Zij sluit zich aan bij Voor Winterswijk.

Voor Winterswijk is de partij van Tom van Beek. Ook hij was VVD-raadslid. In een persbericht schrijft Janet Poels dat zij ervan overtuigd is dat zij bij Voor Winterswijk “haar liberale stem, haar nuchtere kijk en met beide benen in de samenleving, het geluid van de Winterswijker” het beste kan laten horen. Zij schrijft dat het een eenzijdig besluit is.

Gert-Jan te Gronde, fractievoorzitter van de VVD, zegt dat dit niet als een verrassing komt. Er was al langer discussie met haar over de koers van de partij. “Het is vooral een vertrouwenskwestie. Janet was voortdurend achterdochtig. Zij had het gevoel dat ze niet overal bij betrokken werd. Ik ben niet blij wanneer iemand stopt, maar ik ben wel blij met de keuze. De interne onzekerheid is nu voorbij.”