Met trots deelde wethouder Tineke Zomer eerder dit jaar mee dat Winterswijk was genomineerd voor de European Green Leaf Award. Op woensdag 6 juli werd bekend dat Winterswijk een van de zes finalisten is voor de prijs. Het is een prijs voor kleine steden en gemeenten die zich onderscheiden bij duurzame stedelijke ontwikkeling.

De winnaar van de onderscheiding wordt op 9 september bekendgemaakt in Lahti (Finland). Deze stad won dezelfde prijs voor 2021. De winnaar krijgt 200.000 euro, bedoeld voor de uitvoering van initiatieven en maatregelen ter verbetering van de milieuduurzaamheid.

Winteswijk is een van de zes kanshebbers op de titel European Green Leaf 2022. Naast Winterswijk maken Bistrița (Roemenië), Elsinore (Denemarken), Gavà (Spanje), Treviso (Italië) en Valongo (Portugal) kans op de prijs.