Tien jaar lang een radioprogramma maken volgens een vaste formule en nog steeds iedere week vol enthousiasme dat presenteren. Dat doet Wim Kuut, de bedenker en de presentator van Holland Op Zijn Breedst. Het programma is iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur te beluisteren op Slingeland FM. De jubileumuitzending is op 26 juni.
Kuut is muziekliefhebber en geïnteresseerd in mensen. Privé is blues/rock de muzikale hoofdmaaltijd, maar zo breed als hij als mens geïnteresseerd, zo breed is ook zijn muzikale interesse. Hij zong in een popkoor en speelde tussen de schuifdeuren gitaar, onder meer met eigen liedjes.
Voor zijn programma bedacht Wim een unieke formule. Door iedere week een gast uit te nodigen kreeg zijn programma meer en meer bekendheid. “Het is eigenlijk heel eenvoudig. We vullen samen een uur lang aan de hand van twee vragen: Wat betekent muziek voor je? en Wat is je favoriete Top 5 van Nederlandse bodem?” Toen Wim in gesprek met collega Slingeland-FM medewerker Raymond Ubbink vertelde over het tienjarig jubileum, kwam het voorstel voor een unieke gast: “Wim je bent  gast in je eigen programma en ik ga jou je zelfbedachte vragen stellen”. Dat gebeurt dus op 26 juni.
foto: Wim Kuut (links) met Raymond Ubbink