Eerst vroeg wethouder Tineke Zomer ziekteverlof aan voor 16 weken. Na een weekend nadenken vond ze dat het voor haar herstel beter was om te stoppen als wethouder en het ontslag in te dienen.

“Door wat ik privé heb meegemaakt in de afgelopen periode kon ik mijn werkzaamheden niet voor de volle 100% uitvoeren en dat leidde tot gezondheidsklachten”, zegt Zomer over de reden van de aanvraag. In november 2019 was de wethouder al eerder enige tijd afwezig om mantelzorgtaken uit te voeren.

Voor de vervanging tijdens het ziekteverlof had GroenLinks al een vervanger gevonden.  GroenLinks had hiervoor Bert Frings uit Arcen gevraagd. Hij is ook bereid om tot en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 wethouder in Winterswijk te zijn. Hij is eerder wethouder voor de partij geweest in Nijmegen en Lingewaard. Hij zal voor drie en halve dag per week wethouder zijn, omdat hij voor de overige anderhalve dag werkzaam is voor het project “Een (t)huis, een toekomst”. Frings is in de raadsvergadering van 22 april benoemd.