Voor het tweede jaar op rij zullen er in september geen corsowagens door Lichtenvoorde rijden. Net als vorig jaar zal er als alternatief en troost een Dahlia Kunstobjecten Route worden georganiseerd. “Daarbij kijken we waar we die route nog aantrekkelijker kunnen maken”, zegt voorzitter Herman ter Haar van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

Tot de afgelasting is besloten na goed overleg met alle achttien corsobouwers en de gemeente Oost Gelre. De belangrijkste reden is de onzekerheid over hoe lang er nog beperkende regels gelden ten gevolge van het coronavirus. “We kunnen op dit moment nog niet voorspellen of het in september mogelijk is om een corso door de straten van Lichtenvoorde te laten rijden”, zegt Ter Haar. “Wat we wel weten is dat ons corso een lange voorbereidingstijd kent, zowel bij de bouw van de corsowagens maar ook bij de organisatie.” Daarom moet er vroegtijdig een beslissing genomen worden, ook om te voorkomen dat er onnodig kosten worden gemaakt.

Over het Volksfeest en het bloemencorso in Winterswijk in augustus is door de Vereniging Volksfeest nog geen beslissing genomen.