Gerben Grooten  is per 1 februari 2021 directeur-bestuurder van cultuurcentrum Boogie Woogie. Hij volgt daarmee interim-directeur René Vielvoije op, die als bestuurder van de stichting het directeurschap in het afgelopen jaar waarnam. Gerben Grooten is in het verleden al adjunct-directeur en docent bij Boogie Woogie geweest. Hij werkt sinds 2005 in Zuid-Afrika waar hij een Kunstencentrum heeft gesticht bestaande uit muziekscholen, platenmaatschappij, muziekuitgeverij en academies. Daarnaast is hij sinds 2010 als docent en dirigent  verbonden aan de Universiteit van Pretoria.
Grooten was begin september in zijn geboorteplaats Winterswijk, waar hij de  Open Dag van Boogie Woogie bezocht enthousiast raakte door de positieve verhalen van zijn ex-collega’s. Dit was voor hem reden om te solliciteren.  De selectiecommissie ziet in Gerben de ideale kandidaat om verder voort te bouwen op het fundament dat de afgelopen jaren is gecreëerd en de dienstverlening van Boogie Woogie zowel kwantitatief als kwalitatief uit te breiden.