Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk maakt meer ruimte voor de zorg aan coronapatiënten. De verpleegafdeling in het SKB waar coronapatiënten worden verzorgd wordt uitgebreid met 7 bedden naar in totaal 20 bedden. Daarnaast wordt de corona-IC uitgebreid van 4 naar 5 bedden. Daarmee maakt het SKB meer ruimte voor het overnemen van patiënten uit de Twentse ziekenhuizen.

De situatie in Twente blijft zeer zorgelijk; het aantal coronapatiënten dat ziekenhuiszorg nodig heeft, neemt nog steeds toe. Overigens neemt ook in de Achterhoek het aantal patiënten dat ziekenhuiszorg nodig heeft gestaag toe.

Spoedzorg, semi-spoedzorg en oncologische behandelingen gaan door. Ook dagbehandelingen (zoals oogoperaties) gaan door. Daarnaast blijven afspraken op de polikliniek ook zo veel mogelijk doorgaan.