Een aantal Winterswijkers heeft een actie opgezet om die plaatsgenoten en het zorgpersoneel te verrassen met een geschreven kaartje, tekening of klein borduurwerkje. De kaarten kunnen worden ingeleverd bij zes supermarkten in Winterswijk, waarna ze bezorgd worden bij ouderen, zieken, mensen met een beperking en zorgpersoneel.

Vanaf maandag, Tweede Paasdag, staan bij de supermarkten van AH, Aldi, Jumbo, Nettorama en beide Plus-vestigingen containers waar mensen ansichtkaarten, tekeningen of kleine werkjes kunnen deponeren.

De bedenkers van de actie hebben al meer dan tweeduizend inwoners van Winterswijk in beeld die nu gedwongen binnen zitten, deels alleen en vaak ook verstoken van contact met familie en bekenden. Het gaat onder meer om bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen, patiënten in het ziekenhuis, mensen die begeleid of met zorg wonen en ouderen in appartementengebouwen.