Op donderdagavond 5 september is een vrouw van 63 jaar dodelijk verongelukt bij een onbewaakte spoorwegovergang aan het eind van de Vreehorstweg.

Haar auto kwam rond 20.30 uur in botsing met de passerende trein. Het treinverkeer raakte hierdoor enige uren gestremd. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Het ongeluk is extra wrang, omdat de onbewaakte spoorwegovergang binnenkort definitief wordt afgesloten. De gemeenteraad neemt hierover in de raadsvergadering van 26 september een besluit. Over de afsluiting van de onbewaakte spoorwegovergangen tussen Aalten en Winterswijk is veel discussie geweest. Maar over de afsluiting van de overgang in de Vreehorstweg was iedereen het eens. Daarom namen burgemeester en wethouders al in april een besluit om de spoorwegovergang aan de openbaarheid te onttrekken, waardoor die definitief afgesloten kan worden.

Het voorgenomen besluit moest echter eerst ter inzage worden gelegd. Dat gebeurde van 29 mei tot en met 9 juli. Niemand gaf tijdens die periode aan bezwaar tegen de afsluiting te hebben. Daarom kon B en W pas onlangs aan de gemeenteraad voorstellen de onbewaakte spoorwegovergang definitief af te sluiten.

Toevoeging:

Op vrijdag 6 september hebben B en W echter besloten om de spoorwegovergang toch al met onmiddellijke ingang af te sluiten. In de loop van de vrijdag zijn de werkzaamheden hiervoor uitgevoerd.