Roos Hoog-Antink heeft een cheque van de burgemeester gekregen. Foto: Afdeling communicatie gemeente Winterswijk

Vandaag is de week van het Nationaal Schoolontbijt begonnen. Ontbijten is belangrijk om een gezonde start van een dag te maken.

Op school zijn de leerlingen dan beter bij de les. Toch wordt het ontbijt nog wel eens overgeslagen. Dat is niet zo verstandig en daarom wordt er elk jaar aandacht aan besteed met ontbijten op school. Maar ook burgemeester en wethouders van 275 gemeenten vinden het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Daarom nodigde burgemeester Joris Bengevoord de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool ’t Kempken uit Meddo om een ontbijt voor hem en de wethouders te verzorgen in de raadszaal.

 

In het raadhuis schoven de burgemeester en de wethouders Wim Aalderink, Wim Elferdink en Ilse Saris en de leerlingen aan de ontbijttafel en maakten ze kennis met elkaar. Zo gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Burgemeester Bengevoord betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie van € 250,-  voor de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Foto: Afdeling communicatie gemeente Winterswijk