De familie Rensen met de burgemeester en de postcommandant. Foto: Lydia ter Welle

WINTERSWIJK – Donderdag aan het einde van de middag reed de brandweerwagen voor bij de familie Rensen aan de Spirealaan. Niet omdat er brand was, maar omdat burgemeester Joris Bengevoord en brandweercommandant Roland Lieverdink op bezoek kwamen om de ‘geboortekoffer’ uit te reiken aan de ouders van Eline Emily Rensen, in het kader van de brandpreventiecampagne Roze Wolk.

Door Lydia te Welle

 

Eline is geboren op 2 oktober en was de eerste baby die in de maand oktober geboren is in Winterswijk. Daarom werden haar ouders verrast met het koffertje met daarin allerlei zaken, waaronder een rookmelder en tips om brand te voorkomen. Ieder jaar staat de maand oktober in het teken van brandpreventie. De preventiecampagne Roze Wolk van de Veiligheidsregio Noord en Oost Achterhoek richt zich met name op aanstaande en jonge ouders. De geboorte van een kind kan voor ouders aanleiding zijn om de veiligheid in huis nog eens goed te onderzoeken. Veel jonge ouders houden de deur van de kinderkamer ’s nachts open. Als er dan brand ontstaat, kunnen rook en vuur zich snel verspreiden. De boodschap is dus: sluit binnendeuren als u gaat slapen en zorg dat u een rookmelder kunt horen.

 

De kleine Eline sliep overal heerlijk doorheen. Haar ouders waren blij met het koffertje, want er ontbrak nog één rookmelder in huize Rensen. Zus Miley (2 1/2 jaar), broer Yorin (4) en broer Aiden (8) genoten. Van het hoog bezoek, en natuurlijk vooral van het kijkje in de brandweerwagen!

 

Foto: Lydia te Welle