De politie heeft zes tips gekregen over de gewelddadige overval op een filiaal van de Kruidvat in Winterswijk. Ze kwamen binnen na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond. Daarin werd aandacht besteed aan de zaak.

Of de gouden tip ertussen zit is nog niet bekend. De Kruidvat aan de Wooldstraat werd op 11 april overvallen door een gemaskerde man met een groot mes. Daarmee bedreigde hij personeel en omstanders.

DNA-sporen
Tijdens zijn vlucht verloor de overvaller de helft van zijn buit en liet hij de tas met sigarettenwaar achter in de winkel. Hierop zijn DNA-sporen aangetroffen van de dader. Volgens de politie was dit duidelijk een ‘amateuristische’ overval.

Het gaat om een blanke jongeman van 18-25 jaar met een smal postuur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en hij heeft bruine ogen. Tijdens de overval droeg hij een zwarte jas met capuchon, een zwarte broek en een zwarte bivakmuts. De politie vermoedt dat hij in de buurt van de Kruidvat woont.

Door: mediapartner Omroep Gelderland