Bij de Kruidvat in de Wooldstraat is DNA gevonden op de tas die de dader achterliet tijdens een overval op 11 april 2018. Dit maakte de politie dinsdagavond bekend bij het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op 11 april rende om 09.15 uur een man, vermoedelijk tussen de 18 en de 25, de winkel binnen en liep direct naar de kassa.Daar bedreigde hij een winkelmedewerker met een mes en daarna dwong hij haar om een plastic zak te vullen met pakjes sigaretten. Ondertussen maakte de overvaller geld uit de kassa buit.

De tas met sigaretten liet hij achter en tijdens zijn vlucht verloor de overvaller ook nog een deel van het geld. Op de plastic tas heeft het Nederlands Forensisch Instituut inmiddels een DNA-spoor aangetroffen. Na de overval vluchtte de dader door een steeg in de buurt van de Kruidvat en bedreigde hij een moeder met dochter. Dit deed hij door stekende bewegingen te maken richting het jonge meisje.

De politie heeft het vermoeden dat de dader uit de omgeving komt. “Hij wist heel goed de bewakingscamera’s te ontwijken en zo uit het zicht te blijven. Ook liep hij resoluut op zijn doel af”, vetelde een woordvoerder van de politie in het programma. Getuigen hebben hem mogelijk via de Vredenstraat naar de Noteboomstraat zien gaan. De Eikenstraat is de laatst bekende plek waar de vermoedelijke dader nog is gezien.

De politie is op zoek naar mensen die meer weten. De overvaller is volgens de politie een blanke man van vermoedelijk tussen de 18 n 25 jaar oud. Hij heeft een smal postuur en donkerbruine ogen. Tijdens de overval sprak hij straattaal. De Eikenstraat is de laatst bekende plek waar de vermoedelijke dader nog is gezien.

Foto: Google Maps