Foto: Henri Walterbos

Het ontwerp van Paul Heutinck uit Winterswijk is gekozen als vlag van de Achterhoek. Dat is dinsdagmiddag 10 juli bekendgemaakt tijdens de premièredag van de Zwarte Cross. De vlagverkiezing waar vele ontwerpen voor werden ingezonden, is een initiatief van Stichting Pak An, Grolsch en de Zwarte Cross. In de eerste stemronde bepaalde het publiek de twintig mooiste ontwerpen. Daaruit koos een vakjury uiteindelijk het definitieve ontwerp.

Toelichting op de vlag van de ontwerper: een sterk gestileerde uitvoering van het Achterhoekse coulissenlandschap. Een kruispunt van kronkelige wegen, met rijen bomen erlangs (donkergroene lijnen), temiddden van gras, mais en bospercelen. (verschillende groene vlakken).

De vakjury bestond uit onder andere Annette Bronsvoort (burgemeester van de gemeente Oost Gelre), Hans Martijn Ostendorp (algemeen directeur van De Graafschap), Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek), Bennie Jolink (muzikant & kunstenaar), Henk Jan ten Brincke (Prins Carnaval), Inge Pelgrom (grafisch ontwerper bij Opmerkers in Doetinchem) en Joris Nieuwenhuis (Wereldkampioen veldrijden).

De vlag zal te koop zijn in de webshop van de Zwarte Cross en die van Grolsch.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws