politiebureau2


Foto: RTV Slingeland

De hoofdofficier van justitie stelt een beloning van 15.000 euro beschikbaar voor de gouden tip die leidt tot meer duidelijkheid over de moord op de 58-jarige Deme Lulaj. De man werd in oktober vorig jaar op de Verlengde Morsestraat aangevallen met een hamer. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het delict vond plaats op zondagmiddag 29 oktober. Volgens getuigen werd Deme Lulaj aangereden met een auto. Daarna zou hij door de bestuurder op zijn hoofd zijn geslagen met een hamer. De dader is er vervolgens met de auto vandoor gegaan.  In november werd er een 36-jarige Duitse verdachte uit Bochum opgepakt. Deze man zit nog steeds in hechtenis. 

Bloedwraak
Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer van achteren is aangevallen. De onderzoeksleider van de politie legt uit waarom dit geld is uitgeloofd: “Mogelijk is er hier sprake van bloedwraak. We denken dat er mensen zijn die hier meer van weten. Maar ook als dat niet zo is, horen we dat natuurlijk graag. We hopen dat deze beloning bedrag mensen overtuigt om hun informatie te delen met de politie.”

Auto moord
De politie is ook op zoek naar meer informatie over de auto die gebruikt werd tijdens de moord. Er wordt via social media in Italië, Kosovo, Duitsland en Nederland aandacht gevraagd voor de zaak.