Het slachtoffer uit Winterswijk. Foto: Omroep Gelderland

Twee broers uit Enschede zijn donderdag veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van een 22-jarige man uit Winterswijk. Ook moeten de mannen van 32 en 35 jaar schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 69.000 euro. Ze gaan in hoger beroep.

De veroordeelden zijn oud-profvoetballer van AGOVV in Apeldoorn Ruud ter H. en zijn broer Frank uit Glanerbrug. Het ging in augustus 2017 helemaal mis bij een ruzie in het Overijsselse Reutum.

Broers pakten keukenmessen
De ruzie ontstond midden in de nacht in een café bij een camping. De broers kregen ruzie met een groep mannen uit Winterswijk. Er werd geslagen en geschopt. Buiten ging het gevecht verder. Alleen hadden de broers nu messen uit de keuken van het café bij zich.

De 22-jarige Winterswijker werd meerdere keren gestoken en overleed later aan zijn verwondingen. De broer van het slachtoffer werd ook geraakt, maar overleefde het.

Even schuldig
De rechtbank oordeelt dat beide broers uit Enschede schuldig zijn aan doodslag en poging tot doodslag. Uit een getuigenverklaring en DNA-sporen op de messen blijkt dat de oudere broer degene was die heeft gestoken. Maar de rechtbank acht de twee even schuldig, want ze deden alles samen.

‘Ze vochten samen tegen de groep uit Winterswijk, liepen schouder aan schouder weer naar buiten en gingen vervolgens samen het gevecht aan’, schrijft de rechtbank op haar site. ‘Na de steekpartij gingen ze samen naar binnen. Op die momenten nam de jongere broer geen afstand van het geweld. Integendeel, hij zocht juist de confrontatie op.’

Door: mediapartner Omroep Gelderland