brievenbus


Foto: Pixabay

Nog één keer zal de papieren versie van de Telefoongids en de Gouden Gids in je brievenbus vallen. Vandaag is gestart met de verspreiding in de gemeenten Doetinchem, Winterswijk en Aalten. De uitgave zal enkele weken in beslag nemen. Als afscheid van de papieren versie heeft uitgever De Telefoon Gids (DTG) een bewaarexemplaar gemaakt die na verschijning nog een paar jaar gebruikt kan worden. 

De gidsen vallen al 140 jaar op de deurmat in Nederland. Sinds 1996 verschijnen de gegevens ook al online op de website van het DTG. Doordat het overgrote deel van de gebruikers online telefoonnummers, adresgegevens en openingstijden van winkels opzoekt werd de papieren versie een beetje ‘achterhaald’.

Met name ouderen maakten nog gebruik van de papieren versie. Om deze beperkte groep tegemoet te komen worden er speciale cursussen georganiseerd door DTG om hen te helpen de overstap naar online te maken.