Veel rookontwikkeling zaterdagmiddag. Foto: RTV Slingeland

De brand in de Vodafone winkel is ontstaan door kortsluiting bij een elektrische installatie, dit laat René van der Neut namens de Veiligheidsregio Noord-en Oost Nederland (VNOG) weten. De brand ontstond zaterdagmiddag om 15.30 uur bij een inpandig trappenhuis van een Vodafone winkel in het centrum van Winterswijk.

Volgens van der Neut is de schade beperkt. “De Vodafone winkel heeft voornamelijk brand- en waterschade en de omliggende panden van Bonita, Schuurman Schoenen en Vila hebben roet- en rookschade.” De brandweer en verzekering hebben maandag en dinsdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en de schade. “Een precies schadebedrag is niet bekend”, laat van der Neut weten.

Winkels gesloten
Vodafone en Bonita melden via een plakkaat op de voorgevel dat zij tijdelijk gesloten zijn. Vodafone verwijst hun klanten door naar Doetinchem. “Wij helpen u graag in onze winkel in Doetinchem”, staat er op de poster. Schuurman Schoenen laat weten via een brief op de voorgevel tot en met donderdag sowieso gesloten te zijn.