Foto: RTV Slingeland

De Achterhoek zal vanaf woensdagochtend weinig merken van een staking in het streekvervoer. Het bus- en treinverkeer van Arriva zal gewoon volgens de dienstregeling rijden omdat de streekvervoerder onder een andere cao valt.

Werknemers van streekvervoerders in het hele land, waaronder Breng, leggen vanaf woensdagochtend het werk neer. Het personeel heeft een conflict met de werkgevers over loon en te hoge werkdruk. De buschauffeurs zouden te weinig tijd voor een sanitaire stop hebben. Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) heeft een staking voor drie dagen uitgeroepen en de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) voor onbepaalde tijd. De treinen van NS rijden wel gewoon.

Regio Arnhem/Nijmegen
Reizigers die in de regio Arnhem/Nijmegen moeten zijn die kunnen wel last van de staking krijgen. De bussen en treinen van Breng zullen niet rijden doordat veel chauffeurs mee zullen doen aan de staking. Breng laat via de website weten: “Helaas kunnen wij een betrouwbare uitvoering van onze dienstverlening niet garanderen. Houd er rekening mee dat bussen en regionale treinen onregelmatig of helemaal niet rijden. We streven ernaar om toch zoveel mogelijk bussen te laten rijden.”

Deze treinen en bussen rijden WEL:
-Alle buslijnen en buurtbussen in de Achtehoek van Arriva.
-Arriva treintrajecten: Winterswijk – Arnhem, Winterswijk – Zutphen, Apeldoorn – Zutphen en Tiel – Arnhem.
-BrengFlex busjes.

Deze treinen en bussen rijden NIET:
-De meeste bussen van Breng in de regio Arnhem/Nijmegen.
-Breng treintraject: Doetinchem – Arnhem