Foto: Brandweer Winterswijk

Er is maandagavond opnieuw brand geweest bij de Vodafone winkel in Winterswijk, waar zaterdagmiddag ook al een brand woedde. “Je moet je voorstellen dat er na zo’n grote brand nog kleine smeulhaarden kunnen zijn”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) weten. “Brandweer Winterswijk heeft deze brand zelf nageblust.”

De hulpdiensten kregen rond 20.00 uur de melding binnen van de brand aan de Misterweg. Er was veel rookontwikkeling bij het pand van Bonita, dat naast het pand van Vodafone zit.

Binnebrand magazijn
Afgelopen zaterdag woedde er een brand in het magazijn van een Vodafone winkel aan de Misterstraat. De winkel liep daardoor flinke schade op. Ook de aangrenzende winkels VILA, Bonita en Schuurman Schoenen bleven niet schadevrij. Alle winkels zijn sinds de brand gesloten voor publiek.

Onderzoek
De brandweer en verzekering doen sinds afgelopen maandag onderzoek naar de oorzaak van de brand en de schade. “De oorzaak van deze brand is nog niet bekend”, aldus de VNOG. Ook over de exacte schade en de hoogte daarvan kan de VNOG nog niets zeggen. “Dinsdag aan het einde van de middag hopen we hierover meer duidelijkheid te hebben.”