Foto: Pixabay

Het is voor barmedewerkers soms lastig te zien: is iemand 18 jaar en mag hij of zij alcohol drinken? Gemeente Winterswijk wil deze issue oplossen door oranje polsbandjes uit te delen aan feestgangers vanaf 18 jaar die alcohol willen drinken. Voor het volksfeest in Meddo worden er door de gemeente aankomend weekend 1.200 polsbandjes beschikbaar gesteld. Het eerste bandje werd vrijdagochtend uitgedeeld door loco-burgemeester Ilse Saris.

De polsbandjes moeten leeftijdsherkenning gemakkelijker maken en alcoholgebruik onder de 18 jaar voorkomen. Door het polsbandje kunnen barmedewerkers snel zien wie er wel en wie er geen alcohol mag drinken. Het uitdelen van de polsbandjes laat zien dat door samenwerking op een verantwoorde wijze met de alcoholuitgifte op volksfeesten wordt omgegaan. De polsbandjes zijn verkrijgbaar bij een aparte kassa, op vertoon van een identiteitsbewijs.

Gezamelijk overleg over alcohol
De polsbandjes zijn de uitkomst van een overleg dat in mei plaatsvond tussen de gemeente, de besturen van volksfeestverenigingen en evenementenorganisaties over het thema alcohol en jongeren onder de 18 jaar. Tijdens dit overleg heeft burgemeester Bengevoord aangeboden om gratis polsbandjes beschikbaar te stellen.

De organisatie van het feest van de Christelijke Oranje Vereniging Henxel heeft inmiddels laten weten ook gebruik te willen maken van de oranje polsbandjes die beschikbaar worden gesteld door de gemeente.